Japansk Ramen med sidfläsk

Ramen är en Japansk nudelsoppa, nudlarna ska inte förväxlas med snabbnudlar.

Detta är snabbmat som kan varieras i oändlighet. Soppan är matig och består av en buljong, ramen-nudlar och tillbehör att toppa soppan med.
Det finns några grundläggande ramensmaker: Tonkotsu (fläskben), Shio (salt), Shōyu (sojasås), och Miso (sojabönspasta) och Karē (Curry). Ramen är idag en av japans populäraste maträtter med 5000 restauranger bara i Tokyo.

Detta recept är en Shoyu-variant. Jag gjorde detta receptet en dag hemma med familjen och nu har det blivit sonens favoriträtt. Han tycker detta är mycket godare än att äta tacos och pizza.
Han vill dessutom lära sig att tillaga ramen själv.

Det är lättlagat, gott och väldigt mättande.
Nu är det Japansk “fast food” som gäller :-)

Ingredienser

Till buljongen:

500 gr sidfläsk
2 skivade morötter
1 gul lök
10 cm strimlad purjolök
4 vitlöksklyftor
4 cm grovhackad färsk ingefära
1 tärning kycklingbuljong
1,5 dl ljus japansk sojasås
2 msk fisksås
1 krm chilipeppar
1 krm svartpeppar
1 msk sesamolja

Till servering:

Ramen-nudlar för 4 portioner
4 löskokta ägg (1 per portion)
2 salladslökar
1 röd paprika
1 röd chili
Sesamfrön

Gör så här:

Varva alla ingredienser till buljongen i en gryta.
Häll i vatten så att grönsaker och kött täcks.
Koka upp och låt köttet småkoka i 2 timmar.
Ta bort ev. skum på ytan så att din buljong blir klar och fin.

Lyft ur köttet från buljongen och låt det vila.
Sila buljongen. Salta efter smak.
Skiva eller tärna köttet i bitar.
Koka ramen-nudlar ett par minuter i buljongen.

Portionera nudlarna i djupa skålar.
Lägg på skivad salladslök, paprika, chili och skivor från köttet.
Häll över buljongen.
Häll på lite sesamolja.
Dela de löskokta äggen. Lägg två halvor i varje tallrik.
Toppa med lite sesamfrön

Servera omedelbart.

Dela detta:

Permalänk till denna artikel: https://sisselblom.se/japansk-ramen-med-sidflask/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.