Fläskpannkaka är bland det godaste som finns och här är receptet till ca. 4 personer.
Ingredienser:
8 ägg
6 dl glutenfri mjölmix
8 dl mjölk
2 tsk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
salt
2-3 förpackningar skivat bacon. (eller tärnat)
Gör så här:
Börja med att fräsa baconet i en klick smör. Klipp den i bitar om den inte är tärnad.
- Blanda mjölmix, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt hälften av mjölken och vispa tills du har en slät smet.
- Låt smeten stå och svälla i några minuter.
- Vispa ner äggen, ett i taget.
- Vispa i resten av mjölken och fettet från baconet.
- Häll smeten i en oljad ugnsfast form.
- Fördela baconet över smeten.
- Grädda mitt i en 220° ugn i 30-40 minuter.
1 kommentar
Så himla god denna var!!!! Smakar precis som vanlig pannkaka!