Fläskpannkaka – Glutenfri

Fläskpannkaka är bland det godaste som finns och här är receptet till ca. 4 personer.

Ingredienser:
8 ägg
6 dl glutenfri mjölmix
8 dl mjölk
2 tsk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
salt
2-3 förpackningar skivat bacon. (eller tärnat)
 

Gör så här:
Börja med att fräsa baconet i en klick smör. Klipp den i bitar om den inte är tärnad.

 

  1. Blanda mjölmix, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Tillsätt hälften av mjölken och vispa tills du har en slät smet.
  3. Låt smeten stå och svälla i några minuter.
  4. Vispa ner äggen, ett i taget.
  5. Vispa i resten av mjölken och fettet från baconet.
  6. Häll smeten i en oljad ugnsfast form.
  7. Fördela baconet över smeten.
  8. Grädda mitt i en 220° ugn i 30-40 minuter.

 

Dela detta:

Permalänk till denna artikel: https://sisselblom.se/flaskpannkaka-glutenfri/

1 kommentar

    • Hanna2017-01-06 kl. 12:18

    Så himla god denna var!!!! Smakar precis som vanlig pannkaka!

Kommentarer har inaktiverats.