Supergott och helt glutenfri!
Antal: 30 st, Ugn: 225°, Tid: 8-10 min
Ingredienser:
300 gr. hasselnötsmjöl
3,5 dl socker
1 msk potatismjöl
4 äggvitor.
ca. 30 Nötkärnor
Gör så här:
- Lägg alla torra ingredienser i en bunke och rör om.
- Tillsätt äggvitorna och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Klicka ut små kakor på en plåt.
- Tryck i en nötkärna (av hasselnöt eller mandel) stora nötkärnor delas på mitten.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 min.
- Ta bort från plåten när kakorna svalnat något.
Tips:
Vill du få kakorna extra fina? Smält blockchoklad. Häll chokladen i ett sicksack-mönster ovanpå kakorna.
Kakorna förvarar du i en burk med tätslutande lock.
Lägg i en brödbit om småkakorna blir torra, då återfår de sin seghet. Du kan med fördel frysa in kakorna.