Nötkakor (Glutenfritt)

Nötkakor

Nötkakor

Klassisk kaka av hasselnötsmjöl. Dessa småkakor ska vara lite sega i mitten. De är oerhört goda! Vill man piffa upp dom lite extra så kan man ringla lite smält choklad på toppen eller doppa botten i choklad.

Supergott och helt glutenfri!

 
Antal: 30 st, Ugn: 225°, Tid: 8-10 min
 

Ingredienser:
300 gr. hasselnötsmjöl
3,5 dl socker
1 msk potatismjöl
4 äggvitor.
ca. 30 Nötkärnor
 

Gör så här:

  1. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och rör om.
  2. Tillsätt äggvitorna och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Klicka ut små kakor på en plåt.
  4. Tryck i en nötkärna (av hasselnöt eller mandel) stora nötkärnor delas på mitten.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 min.
  6. Ta bort från plåten när kakorna svalnat något.

 

Tips:
Vill du få kakorna extra fina? Smält blockchoklad. Häll chokladen i ett sicksack-mönster ovanpå kakorna.

Kakorna förvarar du i en burk med tätslutande lock.
Lägg i en brödbit om småkakorna blir torra, då återfår de sin seghet. Du kan med fördel frysa in kakorna.

Dela detta:

Permalänk till denna artikel: https://sisselblom.se/notkakor/