Ramen är en Japansk nudelsoppa, nudlarna ska inte förväxlas med snabbnudlar.
Detta är snabbmat som kan varieras i oändlighet. Soppan är matig och består av en buljong, ramen-nudlar och tillbehör att toppa soppan med.
Det finns några grundläggande ramensmaker: Tonkotsu (fläskben), Shio (salt), Shōyu (sojasås), och Miso (sojabönspasta) och Karē (Curry). Ramen är idag en av japans populäraste maträtter med 5000 restauranger bara i Tokyo.
Detta recept är en Shoyu-variant. Jag gjorde detta receptet en dag hemma med familjen och nu har det blivit sonens favoriträtt. Han tycker detta är mycket godare än att äta tacos och pizza.
Han vill dessutom lära sig att tillaga ramen själv.
Det är lättlagat, gott och väldigt mättande.
Nu är det Japansk ”fast food” som gäller :-)
IngredienserTill buljongen:500 gr sidfläsk Till servering:Ramen-nudlar för 4 portioner |
Gör så här:Varva alla ingredienser till buljongen i en gryta. Lyft ur köttet från buljongen och låt det vila. Portionera nudlarna i djupa skålar. Servera omedelbart. |