Smoothie med spenat

Då var sommarlovet över och jag har glufsat god mat hela sommaren och känner mig lite svullen, kass i magen och allmänt trött. Inte sådär energisk som man borde vara efter en sommarledighet. Så nu ska jag testa att köra en detox-kur. Tanken är att fortsätta med lite sundare matvanor efter det. Här är första receptet på en smoothie som jag verkligen tyckte var riktigt god och nyttig.

 

Spenatsmoothie

Denna fantastiskt goda smoothie är väldigt mild med liten sötma från bananen.
Många rynkar på näsan över spenaten som ger en härligt frisk grön färg. Men, den är verkligen jättegod!
Jag gillar spenat men jämför inte med stuvad spenat eller spenatsoppa. Prova får du se!

Ingredienser:
smoothie_spenat

  • 1 apelsin
  • 50 g babyspenat
  • 1 banan
  • 1/2 äpple
  • Juice från 1 citron (eller 2 msk citronjuice)
  • 1 krm malen ingefära
  • Ev. vatten

 

Gör såhär:

Skölj grönsaker och frukt. Skala citron, apelsin och bananen. Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa till en slät smet. Späd med lite vatten om du tycker den blir för tjock.

Receptet hittade jag på: Ät mer vegetariskt men jag har justerat det något.


Dela detta:

Permalänk till denna artikel: https://sisselblom.se/smoothie-med-spenat/