Ännu fler käpphästar

Ytterligare käpphästar! Jag har kommit in i en ”rulle” med käpphästar :-)

Jag har ett par elever som gärna sitter kvar och tillverkar en egen käpphäst efter skoltid. Dessa elever har ju gjort käpphäst sedan tidigare så nu vill de bara ha en ”backup” och tillgång till material och verktyg :-) Klart jag ställer upp!!! Vi har supertrevligt tillsammans. För att inte tala om vad dessa tjejer lär mig om hästar!

Jag som slöjdlärare sitter och är lite sysslolös eftersom tjejerna är självgående… sist så tog jag med mig lite material och började sy en egen häst – en fläckig – det blev Poncho. Vildhästen Poncho som kanske, kanske blir tämjd av någon… Jag har alltid velat göra en riktig vildhäst,
En riktig indianhäst med fjäder i manen :-)
Självklart fick Poncho både ett band av pärlor och fjäder :-)

Här är lite bilder på min älskade Poncho…

Vill du sy en käpphäst själv? Då har jag en länk med mönster som du kan sy efter…

Mönster för personer som ”vet hur man syr” och inte behöver en detaljerad beskrivning…
Hur du dekorerar – bestämmer du själv :-)
► Nordic Design

 

Dela detta:

Permalänk till denna artikel: https://sisselblom.se/annu-fler-kapphastar/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Sandra on 2020-03-22 at 11:06
  • Svara

  Hej!
  Min dotter letar käpphäst och blev kär i denna fina häst. Syr du på beställning och hur mycket kostar de i så fall?

  1. Hej
   Jag gör inte normalt sett inte käpphästar på beställning, det beror lite på hur mycket tid jag har för stunden.
   Men jag håller på med ett par hästar som snart kommer att vara klara. Ena i samma tyg som Poncho.
   Mina hästar säljs via Nordic Design. Hej
   Jag gör inte på beställning men håller på med ett par hästar som snart kommer att vara klara. De säljs hos Nordic Design
   Det kommer finnas hästtäcken och grimskaft som passar hästarna med ? Priset varierar så svårt att svara på.

   Det kommer dessutom finnas hästtäcken och grimskaft som passar hästarna med ?

  • Malin on 2020-03-18 at 19:44
  • Svara

  Hej
  Är poncho såld, eller till salu?

  1. poncho är tyvärr såld.

  • Liselotte Tillberg on 2019-12-15 at 23:03
  • Svara

  Hej, underbara hästar du gör! Jag har haft häst/ar i snart 50 år och vigt stor del av mitt liv åt dem. Nu kan jag av olika anledningar inte det längre och har istället tagit upp ett annat intresse, att sy. Att kunna göra några käpphästar blir min nya utmaning och jag har köpt ditt mönster. Tack för underbar inspiration.

  1. Hej – vad kul att du ändå inte gett upp på hästarna ??? Stort lycka till i din käpphästtillverkning ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.