Käpphästmönster

Jag har fått jättemånga frågor om mina käpphästmönster :-)
Det som har tagit tid och gjort att det dröjt att få fram ett mönster är arbetsbeskrivningen. Men det har visat sig att många känner att de vet hur man syr men saknar mönsterdelarna.
Så nu har jag äntligen fått ut ett mönster till käpphästar! – Utan en noggrann arbetsbeskrivning.

För personer med sömnadstekniska kunskaper om hur man syr så går det bra att köpa mönster på:
► Nordic Design

Senare kommer det upp ytterligare ett mönster på en annan modell och mönster med arbetsbeskrivning med steg-för-steg information. Men det blir senare :-)

Andra hästar sydda av samma mönster…


Bella

Maxine

Käpphästen Bruno

Dela detta:

Permalänk till denna artikel: https://sisselblom.se/kapphastmonster/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Dunne2020-06-02 kl. 13:09
  • Svara

  Hej Sissel!
  Vilka underbara hästar! Jag är slöjdlärare och ska sy hästar med mina åk 6:or nästa läsår. Hästarna ska sedan få bosätta sig på skolgården och lekas med under rasterna a. Jag gillar att dina hästar har en riktig hals, men jag undrar hur du löser monteringen mellan hals och käpp. Det syns inte så tydligt på dina bilder nämligen. Tacksam för svar!

  1. Åhhhh vad roligt att ni syr upp för att leka med :-)
   Jag har sytt käpphästar med åk 5 och 6. Det gick utmärkt men jag gör eleverna medvetna om att det är en hel del jobb bakom en häst :-) Dom är supermotiverade!!!
   När jag har gjort hästar i skolan så har ju hästen en öppning för käppen. Jag lindar skumgummi runt överdelen av käppen och knyter fast det. Huvudet stoppas först och därefter kroppen med käppen på plats. Jag är noga med att få vadd ovanför käppen. Käppen ska alltså vara så långt upp som möjligt men inte kännas.
   Jag använder mattejp runt käppen (vid öppningen) som tyget limmas fast på. Därefter lindar jag ett snöre tätt runt basen och knyter fast. För att det ska sitta ordentligt så tar jag trälim som jag blandat ut med lite vatten och penslar runt snöret så att det verkligen sitter och knuten inte kan gå upp. Trälimmet blir ju dessutom genomskinligt när det torkar.
   De hästar som jag säljer, och låter folk montera själva, har jag en annan lösning för att det ska gå ännu lättare att montera men själva tillverkningen av hästen är det mer jobb med. Men den metod jag beskrev här fungerar superbra i skolan!

   MVH
   Sissel*

  • Mathilda2020-04-24 kl. 16:26
  • Svara

  Hej, jag har köpt mönstret till hästen Bruno. Jag har klippt till alla bitar, men jag undrar om man ska klippa upp för munnen? (Stäcka A-B på ritningen. )
  Med vänlig hälsning, Mathilda

  1. Hej – ursäkta dröjsmålet. Ja, man ska klippa upp för munnen :-)

  • Fransisca Sastre2020-03-31 kl. 18:00
  • Svara

  Hej undrar om ditt mönster är till salu? Mvh Fransisca

  1. Jo, mönstret är till försäljning.
   Gå till Nordic Design så hittar du mönstret där :-)

   Sissel*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.