Nytt år – Nytt trädgårdsland

Under många år har jag kännt mig allmänt frustrerad. Jag har köpt skydd för mina odlade grönsaker – stöd för hallonbuskarna osv. Ingenting växte! Varför?!? Sen började jag med täckodling och har hållt på med det i två år.

I år – då ska minsann mitt trädgårdsland växa så det knakar! Det är i alla fall förhoppningen :-)
Häng med så får du se hur det blir ;-)

Våren började så här…
Trädgård i snö

Inte direkt en vårdröm…
Ett par dagar med sol. Jag började måla om pallkragarna och då kom snön. Inte helt kul att måla i snöstorm :-(

Dagen efter var vädret något bättre – Jag började bygga ett skydd för jordgubbarna. Jag brukar bara ha nät över för att undvika att fåglarna mumsar i sig alla jordgubbar. Förra året hade jag pinnar som skulle hålla upp nätet, men det fungerade inte.

Hallonbuskarna hade ett dyrt stöd – märkesvara – men det höll inte heller. Pinnarna vek sig, stödet höll inte alls! Så i år har jag tagit saken i egna händer – bort med både stöd och buskar. Det blir ett större trädgårdsland att odla i. Istället för hallon funderar jag på att sätta björnbär mot en vägg i perfekt soligt läge – med ett bättre stöd. Så snart blir det en tur till min favorit-trädgårdshandel i Linköping – Blomstertorget :-)

Efter dagens jobb blev jordgubbskyddet klart. Alla delar ihopsatta och ihopskruvade och det blev riktigt stadigt.
Jag byggde också en drivbänk – eller snarare en ram runt odlingsplatsen. Här ska det odlas morötter och palsternacka. Förra året tog morotsflugorna morätterna och mördarsniglarna åt upp allt som kom upp över jord.
– Men i år har jag en plan :-)

Odla jordgubbar
Här är en bild på skyddet till mina älskade jordgubbar. Inget nät på än så länge – men monterat och klart för en ny säsong.
Haha, man kan knappt se de stackars jordgubbsplantorna – man snart så! Då ska de få lite näring och omvårdnad.
 

Odla grönsaker - drivbänk på plats
En bild på drivbänken / odlingen för mina morötter och palsternackor. Denna gången ska jag minsann njuta av mitt trädgårdsland! Jag har inte riktigt bestämt mig för att bygga en till drivbänk. Men skyddet ska på imorgon!
 

Som ni ser på sista bilden så har gamla rester från grönsaker redan hittat sig till trädgårdslandet :-)
Jag har följt Sara Bäckmos tips och råd i ett par års tid. Så i år hoppas jag få ett fantastiskt trädgårdsland!

Resterna är visserligen inte täckta, men jag bor på östgötaslätten så det borde inte bli sååå himla svårt att hitta en bonde villig att sälja mig halm / hö innan gräset växt till sig.

Mer om trädgårdslandet kommer snart…

Dela detta:

Permalänk till denna artikel: https://sisselblom.se/nytt-ar-nytt-tradgardsland/

1 kommentar

    • Birte Berg2022-04-13 kl. 18:01
    • Svara

    Det här ser fint ut. Ska bli roligt att se när det kommer mera. Om en månad är det full fart på våren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.