Tårtbotten (Glutenfri)

Tårta

Tårta

Denna glutenfria sockerkaka som är perfekt till tårtbotten hittade jag på näten en dag. Sedan dess har jag använt receptet och lyckas varje gång!

Här har jag gjort ett marsipantäcke med marmoreringseffekt och rosor på toppen. I nederkant har jag spritsat glasyr för att få en snygg kant. I mitten har jag hallonsylt och vaniljkräm. Ibland använder jag citronfromage.

Ibland gör jag en sockerkaka som jag smaksätter. Ibland blir det en tigerkaka, muffins eller liknande.

Bra och användbart grundrecept helt enkelt!

Ugn: 175° Tid: 35-40 min.

Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
1 msk fiberhusk
3 dl glutenfri fin mjölmix
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl mjölk
1 msk olja

 

Gör så här:
Blanda fin mjölmix, fiberhusk, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och rör om.
Smält smöret och häll i mjölk och olja. Värm upp vätskan tills den blir fingervarm.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vänd ner mjöl- och smörblandningen, lite i taget i äggblandningen. Blanda ordentligt!
Häll i en smörad och bröad form (använd glutenfritt ströbröd eller kokosflingor).
Grädda mitt i en 175° ugn i ca 35-40 minuter eller tills den är gyllenbrun och torr inuti.
Ställ inte kakan för långt ner – då får den inte så mycket färg.
Låt kakan svalna i formen.

 

Dela detta:

Permalänk till denna artikel: https://sisselblom.se/sockerkaka-tartbotten-glutenfri/