Sy en provdocka 1

Bild från BootStrapFashion

Bild från BootStrapFashion

Nu kom inspirationen till att sy kläder.
Jag har en provdocka som man kan ställa in men jag är verkligen inte nöjd. Hur jag än gör så får jag inte alla mina mått att stämma. Den är nog bra om man har en standardkropp, men det har inte jag :-)

Jag hittade en sida på nätet som heter BootStrapFashion. Jag började med att skriva in alla mina mått och inom bara 15-20 minuter fick jag mitt mönster.
Så nu kan jag sy upp en egen provdocka med mina personliga mått.
Uj, vad spännande det ska bli! Undrar om provdockan blir så bra som jag hoppas :-)

Jag började med att skriva ut “boken”… ja, det var många sidor, 44 för arbetsbeskrivningen och 22 för mönstret. Mönstret skrev jag ut på skrivaren (A4) och tejpade ihop alla delar – det var lätt. Det hade tydliga linjer där du ska foga ihop sidorna och väldigt tydliga instruktioner på arbetsbeskrivningen med. Jag tror det kommer att bli relativt enkelt att sy upp dockan… vi får väl se.

I mitt syrum hittade jag ett tjusigt tyg som uppfyllde alla kriterier. Just nu ligger det i tvätten för att krympa, torka och strykas.

Fortsättning följer ➤

Dela detta:

Permalänk till denna artikel: https://sisselblom.se/sy-en-provdocka/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.